Suppe med lam og agurk

De kogte grønne agurker smager overraskende udmærket

Suppe med lammekød og grønne agurker. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Denne suppe er inspireret af suppeskålene.  De gav mig lyst til at lave en klar suppe til bloggen. Jeg går hundrede procent ind for, at man lader sig inspirere af alt muligt, når man har lyst til at lave et inspireret måltid. Det, der første gang inspirerede mig til at prøve opskriften, var, at den indeholder kogte, grønne agurker.

Normalt spiser vi jo kun grønne agurker rå her i landet, og jeg har engang været ved at sprætte Viggo op, fordi han fulgte en opskrift meget nøje og puttede grønne agurker i en moussaka. Jeg vidste jo, at kun courgetter og auberginer kan bruges i varm mad. Det smagte fortrinligt. Undskyld endnu engang, Viggo.

Suppen er meget nem og enkel, og der er faktisk ikke flere ingredienser end de to i overskriften. Eller det vil sige – det, der gør suppen lækker, er det asiatiske touch med soja, sesamolie og risvineddike. Der skal egentlig også risvin eller sherry i marinaden, men jeg havde ingen af delene og valgte i stedet at gå Price-vejen og bruge cognac. Det fungerede fint.

Og suppeskålene forresten, som startede det hele. De er håndlavede af keramiker Inge Trautner. Hun sælger nu kun sine ting direkte fra sit værksted. Du kan finde kontaktoplysninger på denne side.

Keramik af Inge Trautner.

Suppeskålene er håndlavet af keramiker Inge Trautner. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Opskriften er oprindeligt fra ‘Kokkens bog om supper’ udgivet af forlaget Atelier. Portionen svarer til en forret til fire personer, synes jeg. Der ville ikke have været nok til aftensmad til denne madglade fire-personers familie.

Suppe med lam og agurk

Du skal bruge:
250 g lammekød
1 spsk soja (jeg bruger tamari, som er uden hvede)
2 tsk risvin eller tør sherry (det var så der, jeg brugte cognac)
½ tsk sesamolie
½ agurk
1 l hønsebouillon
1 spiseskefuld risvineddike
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Rens kødet for hinder og fedt og skær det i små stykker. Jeg havde fire små lammemørbrader, som var meget nemme at skære ud.

Rør soja, cognac og sesamolie sammen i en dyb tallerken. Bland kødet i og lad det stå og marinere i en halv times tid.

Skær agurkerne i tynde skiver og halver dem, så du får mundrette bidder.

Bring bouillonen i kog i en gryde. Det skal bulderkoge. Tilsæt lammekødet under omrøring. Lad suppen koge op igen og tilsæt agurker og risvineddike. Lad det koge op endnu engang, smag til med salt og peber og server straks.

Dette indlæg blev udgivet i Suppe. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Suppe med lam og agurk

Der er lukket for kommentarer.