Bagt havregrød med kokos og mango

Havregrød bagt i ovnen

Bagt havregrød – næsten kage. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Søndag morgen bagte jeg havregrød i ovnen til mand og barn (det barn, som ikke havde sovet hos sin gode ven længere nede ad villavejen). Med en tilberedningstid på 45 minutter nåede de at spise meget andet, inden min nye ret var på bordet, og jeg skulle også fotografere den, så… stå tidligt op (og lad være med at fotografere!), hvis du vil lave bagt havregrød til morgenmad til andre end dig selv.

Bagt havregrød ligner kage, det dufter som kage, og det smager næsten som kage, men der er ikke nær så meget sukker i, og det er vi jo alle sammen glade for. Konsistensen er svampetblød, og det er morgenmad, som bedst spises med kagegaffel, er det ikke fantastisk?

Du kan fylde hvadsomhelst i sammen med havregrynene. Tilsæt de frugter, nødder, kerner og krydderier, som du er i humør til.

Opskriften måtte prøves efter at være set her. Jeg bagte den i et fad, men den kunne være fin at lave i portionsskåle. Så kunne man have dem i køleskabet og varme en hver morgen og undgå den lange tilberedningstid.

Bagt havregrød

Du skal bruge:
2½ dl kokosmælk
2½ dl mælk
1 æg
5 dl havregryn
½ dl rørsukker
1 dl kokosmel (eller nødder, frø eller kerner)
Kanel (eller måske kardemomme)
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
Mango, tørrede tranebær eller andre frugter i flotte farver

Bagt havregrød, mango, tørrede tranebær

Bagt havregrød med mango og tørrede tranebær. Foto: Solvej D. Rasmussen

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader uden varmluft. Find dit pæneste ildfaste fad frem og smør det med smør.

Pisk kokosmælk, mælk og æg sammen i en skål. Hæld de øvrige ingredienser i og rør det sammen.  Bred grøden ud i det ildfaste fad. Læg bær og stykker af frisk frugt ovenpå og tryk dem lidt ned i grøden.

Bag havregrøden i ovnen i cirka 35 minutter, eller indtil overfladen bliver gylden. Server med mere frisk frugt og frisklavet kaffe :)

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Bagt havregrød med kokos og mango

 1. Sikke en god ide – det ser rigtig lækkert ud :)

 2. Randi skriver:

  Minder retten lidt om en kæmpe amerikansk morgenmadspandekage – eller? ser i hvert fald lækkert ud, og en dag overrasker jeg familien med havregrødskage til morgenmad!.. for da jeg spurgte om jeg skulle forsøge forleden dag, var familiens teenageafdeling ikke særligt begejstrede for tanken om havregrød til søndagsmorgenmad ;-)

  • Solvej skriver:

   Kæmpe amerikansk morgenmadspandekage, nej. Retten minder om havregrød, men mere lækkert for dem som ikke er så meget for havregrød, tror jeg. Og så er det ikke en sød ret, skal man lige huske, inden man begynder at love sin teenageafdeling alt for meget kage til morgenmad! Man kan selvfølgelig spise den med sirup – så tror jeg godt, at det kunne være noget for teenagerne. Ejnar på næsten 11 kunne godt lide bagt havregrød.

 3. Thora Rytter skriver:

  Hold nu op, det hitter! Det er den bedste havregrød jeg nogensinde har smagt! :)

  //Thora

  • Solvej skriver:

   Skønt at høre, at opskriften lykkedes for dig! Det minder mig om, at jeg snart vil lave bagt havregrød igen herhjemme, det kræver bare lidt god tid om morgenen.

   Mange hilsner fra Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code