Forret med pærer og mini-oliven

Forret med pærer, blomkål og lomo

Pærer, blomkål, lomo, radicchio og oliven. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Pærer, blomkål og lomo – lufttørret svinefilet – viste sig at være en god kombination i dag, hvor jeg havde lyst til at opfinde en forret med pærer.

Lomo var en ny ingrediens for mig (fundet i køledisken ved siden af parmaskinken, chorizoen og dem), og dens krydrede, kraftige a-la-skinke-smag kan varmt anbefales.

Ellers må jeg opfordre til de små, søde oliven! Er de ikke nuttede? Jeg har en svaghed for alt i mini, og dem her smager oven i købet godt. ‘Devs’ står der på etiketten, og de er købt i butikken Oil & Vinegar, som er en kæde, så du kan sikkert finde en i nærheden af dig også.

Lomo - lufttørret svinefilet - i salat med pærer

Lomoen er rullet sammen og skåret til små spiraler. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Forret med pærer og mini-oliven

Du skal bruge:
Conference pærer
Lomo (lufttørret svinefilet)
Blomkål
Radicchio
Mini-oliven
Saft fra en lime
Olivenolie

Fremgangsmåde:
Skyl pærer, blomkål og radicchio.
Rul lomo-skiverne stramt i små ruller og lad dem ligge sammenrullet, mens du tilbereder de andre ingredienser.
Snit radicchioen i fine strimler. Du skal kun bruge lidt til det røde pift, for radicchio har en meget kraftig, bitter smag, som man ikke skal have for meget af.
Skær en blomkålsbuket i småstykker.
Skær en pære i skiver på den lange led og fjern kernehuset. Læg tre skiver på en lille tallerken og fordel lidt saft fra en limefrugt ud over dem, så de ikke bliver brune.
Skær lomo-rullerne i små skiver, så du får små spiraler. Anret ingredienserne oven på pære-skiverne og dryp et par dryp olivenolie ovenpå.

Foto: Solvej D. Rasmussen.

En anderledes forret. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Salat. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Forret med pærer og mini-oliven

Der er lukket for kommentarer.