Clubsandwich uden hvede

Clubsandwich med kylling og bacon

Kylling, bacon og ristet brød – det virker! Foto: Solvej D. Rasmussen.

Prøv lige at se der. Toastbrød uden hvede!

Toastbrød uden hvede er overhovedet ikke noget nyt. Det er bare mig, der først har smagt det denne sommer, hvor jeg blev tvunget ud af mine cementerede vaner, nærmere bestemt ved at: Vi tog på ferie.

Vi byttede hus med en skotsk familie, og selvom det betyder, at man har et køkken til rådighed, så havde jeg besluttet, at jeg ikke ville forsøge at bage mit daglige (rug)brød i Skotland. I stedet gik jagten i det lokale supermarked på brød, som jeg kunne spise. Det var her, jeg fandt toastbrødet uden hvede.

Sandwichbrød uden hvede

Sådan ser det skotske hvedefri toastbrød ud. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Du kan sagtens finde det i danske supermarkeder også, på den allergivenlige hylde. Jeg har bare aldrig haft lyst til at købe det. Jeg spiste ikke hvidt toastbrød, før jeg holdt op med at spise hvede. Der står også utroligt mange mærkelige ting i ingredienslisten – det vidner om, hvor mange krumspring producenten må gøre for at efterligne hvedebrødet. Jeg går nok mere efter produkter, der er det, de er, og som virker uden en lang liste af tilsætningsstoffer. For eksempel rugpastaen, risnudlerne og knækbrødet.

Men en gang i mellem (og især efter at man har set sin mand og sine børn spise den ene lækre cafe-sandwich efter den anden i 14 dage, mens man selv endnu engang måtte bestille en bagt kartoffel eller noget med pomfritter, og jeg skal hilse og sige, at det ikke er alle de skotske cafeer og cafeterier, der gør lige meget ud af deres bagte kartofler!) er hvidt toastbrød lige det, man står og mangler.

Clubsandwichen er en klassiker. Kylling, bacon og ristet brød – det virker.

Clubsandwich

Clubsandwichen var en af børnenes favoritter på ferien, når de altså ikke kunne få en burger. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Clubsandwich uden hvede

Du skal bruge:
Kyllingbrystfilet (½ pr. person)
Karry
Salt og peber
Olie til stegning
Bacon (to skiver pr. person)
Toastbrød (to skiver pr. person)
Salat
Tomatskiver
Mayonaisse
Oliven til pynt

Fremgangsmåde:
Når du laver en ret som den her, så start med at håndtere det rå kød og baconen først. Når du har fået det på panden, så vask hænder med sæbe og skærebræt og kniv med opvaskemiddel, før du går i gang med salaten, tomaterne og brødet. Sådan undgår du at sprede ondsindede bakterier fra det rå kød til den sandwich, du og familien/gæsterne skal spise.

Læg baconskiverne på en pande, tænd under den for middel varme og lad baconen riste langsomt.

Krydr kyllingefileterne med karry, salt og peber. Varm olien op på en pande og steg kyllingefileterne hele. Stegetiden afhænger af så meget – måske 6-10 minutter på hver side. Vend fileterne et par gange.

Imens rister du brødskiverne. Lad dem køle af og smør dem med mayonaisse.

Skyl tomater og salat og skær tomaterne i tynde skiver. Skær også de stegte kyllingefileter i skiver og læg sandwichene sammen. Skær dem over på skrå, så du får to trekanter. Sæt en tandstik med en oliven i til sidst som pynt.

Dette indlæg blev udgivet i Brød uden hvede, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Clubsandwich uden hvede

Der er lukket for kommentarer.