Rugbrødsboller med chokolade

Rugbrødsboller med chokolade

Rugbrødsboller med ekstra brændstof. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Sidste søndag ved den her tid sad jeg i en kano i øsende regnvejr og spiste chokoladeboller.

Det var fordi, jeg havde spurgt Viggo, om han ikke fandt på en søndagsudflugt for hele familien. Og så var det fordi, jeg altid plejer at sige ‘nej, det er for dyrt’ eller ‘nej, det gider jeg ikke’ eller noget andet, der begynder med ‘nej’, når han foreslår en aktivitet. Og det skal man ikke gøre, når man selv har bedt nogen om at finde på noget. Så da Viggo sagde ’14 kilometer på Skjern Å’, sagde jeg ja!

Så vi padlede. Først padlede Laurits (13 år) og jeg sammen, og ingen af os kan styre en kano, og hver gang vi kiggede på Ejnar (lillebror, 11 år) og Viggo, sad de og padlede lidt engang i mellem og var langt foran. Når vi kiggede væk igen, viste det sig altid, at vi var på vej ind i nogle lavthængende grene, på den der uafvendelige måde, som man sejler ind i lavthængende grene i kano på.

Senere gik det bedre. Det regnede kun noget af tiden. Vi så fiskehejrer og smukke, utroligt lange vandplanter og vistnok endda en isfugl.

Efter tre timers padling – inklusiv to søer i modvind – var jeg glad for, at jeg havde puttet ekstra brændstof i rugbrødsbollerne. I form af chokoladestykker.

Det er Gitte, der har gjort det igen. Jeg smagte første gang chokolade-rugbrødsbollerne oppe hos hende, og der var kun én ting at sige om det: Dem skal vi have nogle flere af. Tak, Gitte :)

Fuldkornschokoladeboller

Jeg synes, chokoladestykkerne skal være ret store, så man ikke er i tvivl om, at man har taget en bid med chokolade denne gang. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Rugbrødsboller med chokolade

Du skal bruge (til cirka 20 stk.):
2 dl knækkede rugkerner
3 dl havregryn
2 dl rugmel
2 dl frø eller kerner (solsikke, sesam, hør, græskar eller hvad du nu har i køkkenskuffen)
1 spsk honning
2 tsk natron
1 tsk salt
3 dl kærnemælk
200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Læg rugkernerne i blød i koldt vand i 2-3 timer. Så får du rugkerner med bid i til dine chokoladeboller. Hvis du gerne vil have kernerne blødere, så lad dem ligge længere.

Hak chokoladen, ikke alt for fint, og bland alle ingredienserne sammen i en skål. Brug en ske, hvis du gerne vil træne biceps samtidig, ellers en håndmixer med dej-dimser.

Fordel dejen i muffinsforme (jeg brugte silikone) og bag bollerne ved 180 grader i cirka 30 minutter. Jeg skruede ned på 100 grader efter 20 minutter, hvor jeg syntes, bollerne havde fået farve nok.

Fuldkornschokoladeboller

Silikoneforme anbefales. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Brød uden hvede, Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Rugbrødsboller med chokolade

Der er lukket for kommentarer.