Thaisuppe med grøntsager og æbler

Vegetarisk thaisuppe

En utroligt dejlig varm og varmende thaisuppe til at styrke sig på i efteråret. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Jeg har været ude at rejse. Med min 13-årige søn Laurits har jeg set tre storbyer på otte dage. I Paris var vi oppe i Eiffeltårnet. I London gik vi tur i Hyde Park. Og i Amsterdam købte vi kinesiske suppeskeer.

Det var Laurits, der foreslog, at vi skulle købe dem. Vi stod inde i noget, der hedder Nieuwe Kerk, hvor de havde Kina-tema både i udstillingen og i museumsshoppen.

Man skal være parat til det uventede, når man rejser. Det er det eneste, der duer, især når man rejser med børn, selv når de er næsten 14 år, eller måske særligt når de er teenagere. At Laurits foreslog kinesiske suppeskeer havde jeg aldrig ventet, og derfor har vi nu fire hvide porcelænsskeer med blåt dragemønster, som for evigt vil være et minde om denne rejse, fuldt på højde med minderne om Eiffeltårnet og London Eye!

Thaisuppe med kokosmælk og grøntsager

Kinesisk suppeske fra Amsterdam. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Jeg har lavet en vegetarisk thaisuppe. Vi forsøger nemlig fortsat at spise flere grøntsager og mindre kød her i familien. Da jeg ikke havde hverken citron eller lime i huset, brugte jeg friske æbler i tern til at give det syrlige pift. Det virkede perfekt.

Suppen var et stort hit hos børn og voksne, og med dens kraftige smag af chili, tomater og kokosmælk anbefales den varmt til de kolde efterårsdage.

Thaisuppe med grøntsager og æbler

Du skal bruge (portionen burde være ret stor, synes jeg, men vi fire spiste det hele…):
2 løg
2-3 fed hvidløg
6 gulerødder
20-25 cherrytomater
2 bundter forårsløg
1 l hønsebouillon
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 stor spsk rød karrypasta
2-3 spsk rapsolie eller anden neutral olie
1 tsk sesamolie
2-3 æbler

Fremgangsmåde:
Hak løgene. Skyl alle grøntsagerne. Halvér cherrytomaterne og skær forårsløgene i skiver. Skær gulerødderne i skiver på skrå, så de kommer til at se asiatisk-agtige ud. Du kan for øvrigt bruge alle røde, grønne og orange grøntsager til denne suppe, og jeg tror også, den kunne være fin med kartofler i.

Vegetarisk thaisuppe

Det er altid sjovt at koge suppe med farvestrålende grøntsager: Foto: Solvej D. Rasmussen.

Varm de to slags olie i en stor gryde ved middelhøj varme. Sautér løgene, indtil de bliver klare. Tilsæt presset hvidløg og karrypasta. Rør rundt, så der ikke er noget, der sætter sig fast i bunden af din gryde.

Hæld de andre grøntsager i gryden og lad dem sautere med, mens du rører rundt.

Hæld også kokosmælk og bouillon i gryden. Bring suppen i kog og lad den simre i 15 minutter, til grøntsagerne er kogt møre.

Skyl æblerne og skær dem i små tern, som folk kan drysse over deres suppe-portion. Spis suppen med brød til og pas på, du ikke brænder dig på en af cherrytomaterne.

Vegetarisk suppe

Vegetarisk thaisuppe med forårsløg, gulerødder og tomater. Suppeskålen er for øvrigt lavet af keramiker Inge Trautner. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Suppe. Bogmærk permalinket.

13 Responses to Thaisuppe med grøntsager og æbler

Der er lukket for kommentarer.