Chokolademousse

Nem chokolademousse

Nem chokolademousse. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Hvorfor står din mor oppe på det der bord og fotograferer den der kage?! Er et af de spørgsmål, som børnene ind i mellem må svare deres venner på her i huset.

I denne uge var det chokolademousse, jeg stod oppe på bordet og fotograferede, og da jeg opgav at fotografere mere på grund af novembereftermiddagsmørket, var der smagsprøver til søn og legekammerat. Stor succes. Send mere chokolademousse.

Jeg har lavet den én gang før til middagsgæster, og de var lige så begejstrede. Derfor synes jeg, I skal have opskriften, for den er oven i købet meget nem at lave.

Konsistensen er på én gang fast og luftig – hvis I kender det. Smagen er af cremet chokolade. Chokoladesmagen trænger fint igennem flødeskummet. Farven svarer til smagen. Jeg har pyntet med flødeskum, men kakaopulver kan også bruges.

Opskriften er fra bogen ‘Spis hjemme’, og her står der, at moussen er ‘så fyldig, at der kun er brug for små portioner’, hvilket jeg kan bekræfte. Jeg har brugt champagneglas.

Hvis du ikke har fået stillet din chokoladesult med denne opskrift, så prøv choko-marcipankagerne efter Meyers opskrift eller måske den her chokoladelagkage med guldpynt?

Nem chokolademousse

Jeg har brugt champagneskåle – de passer fint til portionen – og til en festlig lejlighed. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Chokolademousse

Du skal bruge (til 6 portioner):
125 g mørk chokolade 60-70% (jeg har nu også lavet den med 55%)
4 æggeblommer
4 æggehvider
1 3/4 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Bræk chokoladen i stykker og læg den i en skål, som du kan sætte i simrende vandbad i en gryde. Skålen skal flyde og må ikke røre bunden af gryden. Rør i chokoladen, efterhånden som den smelter, og sørg for, at der ikke kommer vanddråber op i chokoladen.

Pisk æggeblommerne let sammen (jeg bruger fortsat pasteuriserede æggeblommer til de her rå retter, selvom danske æg nu skulle være salmonellafri).

Når chokoladen er smeltet, så lad den køle lidt af, og rør derefter æggeblommerne i.

Pisk fløden til skum – behøver ikke være meget stift – og vend den i chokoladeblandingen.

Pisk æggehviderne stive (også pasteuriserede til mig, tak). Vend først en enkelt skefuld af de stiftpiskede hvider i chokolade-flødeskumsblandingen. Derefter resten. I opskriften står der: ‘Hemmeligheden ligger i at gøre det med let og luftig hånd’. Så det gjorde jeg.

Put chokolademoussen i vinglas, portionsglas eller små charmerende skåle, du har haft med hjem fra en mindeværdig rejse. Lad dem stå i køleskabet mindst 4 timer eller natten over. Pynt med flødeskum eller chokoladedrys. Nyd.

Nem chokolademousse

Chokolademoussen er meget nem at lave. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

26 Responses to Chokolademousse

Der er lukket for kommentarer.