Valentinssalater

Valentinssalat

Ejnars yndlings-frugt-og-grønt: mango, tomater, gulerødder og cashewnødder. Foto: Solvej D. Rasmussen.

11-årige Ejnar lavede sjov, da jeg gav ham hans valentinssalat her til formiddag. “Jeg vil bare sige, at jeg synes, det er FOR DÅRLIGT, at de der cashewnødder ikke er skåret ud som hjerter.”

Ellers forklarede han sin kammerat over Skype (de spillede League of Legends): “Jeg har lige fået en valentinssalat…. en valentinssalat… Det er alle de ting, jeg godt kan lide.” Og det opsummerer jo totalt, hvad en valentinssalat går ud på, nemlig at vise sin hengivenhed for nogen ved at give dem noget, der styrker og gavner og smager godt.

Det gør det meget nemt at lave valentinssalat. Man vælger bare de frugter og grøntsager, som modtageren godt kan lide. Derfor fik Ejnar mango, tomater, gulerødder og cashewnødder.  Laurits fik agurker, vindruer og cashewnødder.

Hjerteformede grøntsager

Jeg tilføjede frisk spinat i strimler til Laurit’s salat, fordi den var lidt bleg og fordi det ville være en okay smags-udfordring til ham. Han smagte da også på dem, før han sorterede dem fra… Foto: Solvej D. Rasmussen.

Og selvfølgelig var der så mange hjerter som overhovedet muligt på tallerknerne. Mangoen og agurkerne var skåret ud med småkageforme i to forskellige størrelser. Det kan du se demonstreret i sidste års valentinssalat her og også her og faktisk også her.

Guleroden var formet, før den blev skåret i skiver. Den ide har jeg fra Pinterest, hvor du kan finde meget mere inspiration til hjerteformet mad.

Glædelig Valentinsdag og god fornøjelse!

Hjerteformet gulerod

Først skræller du guleroden på to sider, så du får en trekant. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Hjerteformet gulerod

Så skærer du et hak på langs med en lille, skarp kniv. Rund hjørnerne lidt med skrællekniven og skær guleroden i hjerteformede skiver. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Salat. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Valentinssalater

Der er lukket for kommentarer.