Foccacia uden hvede

Foccaciabrød uden hvede

Foccaciabrød uden hvedemel. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Jeg håber virkelig, at du vil bage det her foccaciabrød uden hvede, næste gang du står og savner et italiensk-agtigt madbrød til suppen eller salaten. Det er nemt at lave, det smager virkelig lækkert, og så har jeg haft et fandens besvær med at udvikle opskriften!

Det er forresten overdrevet, men jeg har virkelig selv udviklet opskriften, og det er nok også derfor, jeg er så utroligt stolt over resultatet. Brødet er nemt og hurtigt at bage. Du skal ikke bruge dyre, mærkelige ingredienser. Det har en dejlig, sej skorpe. Og det smager kanon.

Og som om det ikke var nok, får man også fornøjelsen af at drysse det med fine ting, der BÅDE er pæne OG smager godt. Jeg har brugt oliven, men jeg glæder mig til at bage det med rosmarin eller estragon næste gang.

Opskriften er baseret på æg- og skyr-tanken i de her mandelboller, og de anbefales også varmt til alle, som gerne vil have lækkert brød uden hvede.

Foccacia uden hvede

Næste gang drysser jeg med rosmarin. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Foccaciabrød uden hvede

Du skal bruge (til seks kuvertbrød):
20 g smør
4 æg
1½ dl skyr

75 g rismel
75 g majsmel
1 tsk salt
2 spsk loppefrøskaller
2 tsk bagepulver

Store, flotte oliven med pimento
– eller grønne krydderurter, nigellafrø eller noget andet smukt drys

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret på et par sekunder i mikrobølgeovnen.

Rør æg, skyr og smør sammen med en håndmixer. Rør et par minutter.

Bland rismel, majsmel, salt, loppefrøskaller og bagepulver sammen og rør det i æggeblandingen. Lad dejen stå et par minutter, indtil fibrene har suget vand til sig.

Læg bagepapir på en plade og form cirka seks aflange brød. Jeg brugte 4-5 spiseskefulde dej til hver. Drys  med dit drys og bag brødene 25-30 minutter, eller indtil brødene har en appetitvækkende, lysebrun kulør.

Dette indlæg blev udgivet i Brød uden hvede. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Foccacia uden hvede

Der er lukket for kommentarer.