Minipizza med kebab (uden hvede)

Hvedefri pizza med kebab og oliven

Gluten- og hvedefri pizzabund med oksekebab og sorte oliven. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Sidste torsdag deltog jeg i en kæmpestor, ufrivillig teambuildingsøvelse, som hvert år overgår forældrene til 5. klasse på vores skole.

5. klasse står nemlig for skoleboden, og det betyder beslutningstagning, bagning og bogføring til den helt store platinmedalje for os forældre. Torsdag skulle vi bage 400 minipizzaer og 200 osteboller. Jeg havde overhovedet ikke lyst til det efter en lang arbejdsdag, og det kan jeg sige ligeud, dels fordi en af de andre mødre sagde det ligeud, så var ballet ligesom åbnet, dels fordi det faktisk altid ender med at være rigtig hyggeligt og meningsfuldt at knokle igennem sammen med nogle andre søde og rare forældrepar, ikke mindst ved tanken om at børnene skal på lejrskole for overskuddet.

Og så inspirerede ostebollerne til de her minipizzaer. Ja, det burde have været minipizzaerne, der inspirerede til minipizzaer, men det var altså ostebollerne. Det startede nok bare med, at jeg tænkte: Hallo, der skal sguda ost oven på mine fantastiske foccaciabrød næste gang, og så endte det med ikke bare ost, men også kebab, oliven og græskarkerner.

Du bruger selvfølgelig bare det fyld, du har lyst til. Hele pointen er, at du får en virkelig lækker gluten- og hvedefri brødbund med dit yndlingspizzafyld ovenpå.

Jeg blandede tomatpure i dejen, fordi jeg ikke kunne regne ud, hvordan jeg skulle smøre tomatsovs ud på den ubagte pizza. Det gjorde brødet orange-pangfarvet ud over at det smagte godt, så altså kun fordele ved det :)

Minipizza uden hvede

Tomatpure i dejen gjorde pizzaerne orange. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Mini-pizza uden hvede

Du skal bruge (10-12 stk.):
2 1/4 dl skyr
6 æg
30 g smør
110 g rismel
110 g majsmel
1½ tsk salt
3 spsk loppefrøskaller
3 tsk bagepulver
140 g tomatpure (en mellemstor dåse)

Dit favorit-pizzafyld (jeg brugte løg, oksekødskebab, sorte oliven, græskarkerner og revet ost)

Fremgangsmåde:
Rør æg, skyr og smør godt sammen med en håndmixer. Smørret kan du blødgøre først på et par sekunder i mikrobølgeovnen. Rør, indtil ingredienserne er blandet helt sammen. Det tager et par minutter.

Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål og rør dem i æggeblandingen. Rør til sidst tomatpure i dejen.

Lad dejen stå i 5-10 minutter, indtil fibrene har suget vand til sig. Fordel den i små, runde klatter på en plade med bagepapir. Drys dit fyld over og tryk det lidt ned i dejen.

Pizza uden hvede

Sådan så pizzaerne ud før bagning. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Bag minipizzaerne ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter – bagetiden afhænger af, hvor tykke dine pizzabunde er.

Minipizza med oksekød, græskarkerner og oliven

Græskarkerner kan varmt anbefales som pizzafyld. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.