Små kransekagetoppe

Kransekager

Generalprøve på kransekager. Foto: Solvej D. Rasmussen.

To følelser dominerer mit indre liv for tiden: Stolthed og rengøringsvanvid. Stolthed, fordi vores ustyrligt dejlige søn Laurits skal konfirmeres! Er det ikke fantastisk? Engang vejede han kun tre kilo, nu er han højere end mig! Han skal have skjorte på og alt muligt. Rengøringsvanvid, fordi vi skal holde det hjemme. Jeg har prøvet at holde begge følelser lidt i ave, og det er overhovedet ikke lykkedes.

Det her er generalprøven på kagerne til kaffen. Set på kursuscenter, efterlignet i mit køkken, første forsøg endte sort udenpå og rå indeni. Kagestørrelse, temperatur og bagetid blev justeret – så var den der. Dejen er en klassisk kransekagedej med marcipan, som er rullet til kugler og trykket i topform, hvis jeg må have lov at bruge et dårligt ordspil. Topform, ikke? Det blev nogle dejlige, sprøde, seje kager, som er pæne på en rustik måde. Når jeg skal bage dem for alvor, vil jeg prøve med et drys lakridspulver, for lakrids er konfirmandens livret.

Lækre kransekager

Sød, sprød, sej kransekage. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Små kransekagetoppe

Du skal bruge (til cirka 30 stk.):
100 g flormelis
400 g marcipan
1½ æggehvide

Ekstra flormelis til drys

Fremgangsmåde:
Riv marcipanen groft og ælt den godt sammen med flormelis og æggehvide.

Rul dejen i små kugler. Jeg vejede dejen af, for at de skulle blive helt ens, 20 g pr. dejkugle.

Nem opskrift på kransekager

Kransekagedej er meget nemt at lave og du kan forme det, som du vil. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dyp fingrene i flormelis og tryk sammen og nedad med tre fingre på hver kugle, så de bliver til trekantede toppe. Kanterne må ikke blive tynde – så er det, de bliver sorte, ser du.

Nem opskrift på kransekagetoppe

Tryk sammen og nedad med tre fingre for at forme kuglerne til toppe. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Drys ekstra flormelis over kagerne og bag dem cirka 15 minutter ved 200 grader ikke-varmluft. Sådan lykkedes de for mig, men din ovn kan jo være anderledes, så hold øje med kagerne.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Små kransekagetoppe

 1. Randi Rasmussen skriver:

  Hvor er de fine :-) dem glæder vi os til at sætte tænderne i om et par søndage!
  Nu ved jeg ikke, hvor mange du skal bage – men de par gange jeg har bagt kransekage i store portioner, har jeg skiftet til en kold bageplade, når jeg sætter en ny portion i ovnen. Ellers kan de nemlig også blive sorte i bunden, fordi bagepladen bliver meget varm til andet eller tredje hold.

  God fornøjelse med rengøringen ;-)

 2. Hvor ser de lækre ud, de små marcipankagebidder. De skal nok blive et hit til konfirmationen. Ja, det er en ny tid, der venter forude, med store børn. Din førstefødte skal konfirmeres – hvor tiden dog drøner afsted. Håber I får en dejlig dag.

  • Solvej skriver:

   Tak skal du have, Inge. Og ja, tiden drøner afsted… Det er dejligt, at børnene vokser sig store og stærke, men det er også lidt vemodigt.

   Gode påskedage til dig :)

   Hilsen Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code