Pastasalat uden hvede

pasta uden hvede

Sommergrøn salat med hvede- og glutenfri pasta. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Jeg ville egentlig bare fortælle jer, at I kan købe hvede- og glutenfri pasta i de fleste supermarkeder nu. Det står efterhånden på de samme hylder som alt det andet pasta, og det er dårligt nok dyrt.

Men så ville jeg også gerne lave en pastasalat med en samlende smag; en pastasalat som var mere end summen af de første, de mest oplagte ingredienser, og her tænker jeg uden at bebrejde nogen på cherrytomater og iceberg og majs…

Det blev til den her utroligt lækre, meget sommerlige og meget grønne pastasalat med hytteost, edamamebønner, basilikum og citronmelisse. Og en lille rød tomat.

Hvede- og glutenfri pastasalat

Hvede- og glutenfri produkter er blevet en del af sortimentet i supermarkederne, og det er simpelthen bare dejligt! Foto: Solvej D. Rasmussen.

Pasta-rørene er købt i Føtex og er fra firmaet Seitz. De bliver hurtigt tørre igen efter kogning, så måske vil jeg prøve et andet mærke næste gang. Og i hvert fald er hytteost eller en anden fugtig ingrediens et must.

Pastasalat uden hvede

Du skal bruge:
Edamame-bønner
Pasta (jeg brugte naturligvis hvedefri, men hvis du ikke har nogen problemer med hvede, bruger du bare en almindelig)
Hytteost
Frisk basilikum
Frisk citronmelisse
Evt. mini-tomater

Fremgangsmåde:
Edamame-bønnerne er ikke særligt brugervenlige. De frosne bælge skal overhældes med kogende vand og stå i vandet i fem minutter. Når man har hældt vandet fra, kan man kaste sig ud i den tids- og tålmodighedskrævende aktivitet med at få dem ud af bælgene. Det er til gengæld besværet værd, for de har en meget lækker, neutral smag og en rigtig dejlig grøn farve.

Pastaen koges efter anvisningen på pakken, og krydderurterne skylles og hakkes, og så er det egentlig bare at vente, til pastaen er kølet af og så blande det hele godt sammen.

Krydderurterne skaber liv og samler ingredienserne. Det blev en rigtigt lækker, sommerlig salat, som jeg vil lave igen.

Pastasalat med tomberry-tomat

Mini-tomaterne hedder ‘tomberry’. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede, Salat. Bogmærk permalinket.