Dagens høst

Hjemmedyrkede agurker, figner, blommer og vindruer

Dagens høst i lørdags. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Der burde måske være en opskrift med her, på agurkesalat eller på de her kager bagt med stikkelsbær, hvilket jeg er sikker på, ville være en skøn mundfuld.

Men jeg kan bedst lide at spise frugterne og grøntsagerne fra haven rå.

Særligt blommerne er perfekte i kødet og fyldige i smagen.

Ejnar spiser gerne en hel agurk ad gangen.

Hjemmedyrkede stikkelsbær, blommer og vindruer

Dagens høst i dag. Min lille, nye stikkelsbærbusk gav en håndfuld bær, som jeg har skyndt mig at plukke, før solsortene gjorde det. Blommerne hedder Opal, druerne hedder Schuyler. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Vindruerne, som vinplanten i orangeriet nu gavmildt producerer, er ikke hoppet med på den kernefri trend. Jeg spytter dem ud, Laurits og Viggo gør ikke.

Rødbederne kan man spise revet og blandet med lidt creme fraiche – det er fint tilbehør.

Og så venter vi stadig på tomater og nektariner, som hænger grønne nede i orangeriet.

Der er også slanger i paradiset, eller rettere larver, som har ædt al broccolien. Der er ærter, som så hippe ud i deres violette skal, men ikke smagte af ret meget. Og der er æbletræer, som har fået sygdomme og skal fældes.

Og så er der fignerne, som er et eller andet sted mellem slanger og paradis. Vores figentræ giver masser af figner, og smagen er vist god nok. Jeg kan bare ikke lide dem alligevel. Så hvis du har en opskrift, der kan få det fede frem i friske figner, så læg endelig et link til den i kommentarerne! Jeg har hårdt brug for den :)

Orangeri med vinplante og nektarintræ

Sådan ser der ud i orangeriet denne sommer. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Dagens høst

Der er lukket for kommentarer.