Broccolisuppe

Broccolisuppe

Børnene elsker stadig broccolisuppe. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Jeg har givet liv til sommerfugle denne sommer. Jeg troede, jeg dyrkede broccoli i min have, men det gjorde jeg ikke. Med mit broccoli-bed fodrede jeg i stedet en masse små grønne larve-fyre, som forhåbentlig nu er blevet til hvide sommerfugle og flyver rundt og ser poetiske ud et sted.

Fiberdug har ikke været nok til at beskytte planterne mod de sultne larver. I dag var det tid for at konstatere, at så kunne det også være ligemeget og rydde bedet for afgnavede broccoli-stokke. Jeg høstede de små buketter, der trods alt var. Det var dog overhovedet ikke nok til at lave broccolisuppe, så broccolien til den er købt i supermarkedet.

Brococolihøst

Årets broccolihøst – et ynkeligt syn, men de smagte fint :) Foto: Solvej D. Rasmussen.

Opskriften har jeg fra min mor. En eller anden dag for mange år siden serverede hun den til forret, og børnene var helt vilde med den. Siden har vi spist den talløse gange, fordi den smager skønt og giver grøntsager på bordet på en børnevenlig måde. Vi spiser den med rugpasta til.

Den er nu også supergod uden noget som forret. Så tak, mor, for en rigtig god opskrift!

Opskrift på broccolisuppe

Broccolisuppe med drys af persille. Foto: Solvej D. Rasmussen

Broccolisuppe

Du skal bruge:
1 broccoli (cirka 400 gram)
1 porre
Smør
1,2 l vand
1 hønse- eller grøntsagsbouillonterning (svarende til ½ liter bouillon)
200 g flødeost med løg og grønne urter
Peber
Evt. rucola, persille eller brøndkarse til pynt

Fremgangsmåde:
Skær broccolien ud i buketter. Skær porren i skiver og sørg for at få dem skyllet godt for grus.

Smelt smørret i en stor gryde og lad grøntsagerne svitse med under omrøring, uden at de tager farve. Hæld vand og bouillonterning i gryden og bring det i kog. Lad grøntsagerne koge i 15-20 minutter til de er meget møre. Tag gryden fra varmen og put flødeosten i. Blend suppen – jeg putter min stavblender ned i gryden.

Lad suppen varme godt igennem igen og smag den til med peber og evt. grøn pynt. Server den med friskkogt pasta.

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenhaven, Suppe. Bogmærk permalinket.