Nøddelagkage med nougatcreme

Nøddemarengsbund med nougatcreme

Nøddebunde og nougatcreme. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Denne lagkage er bombastisk og delikat på samme tid, og derfor er det sådan, at man kun kan spise eet stykke, men det stykke nyder man til gengæld ud over alle grænser.

Læg lagkagen sammen dagen før du har tænkt dig at spise den, så finder bundene og cremen sammen, og nougatcremen stivner, og du kan dermed skære virkelig fine stykker lagkage til dig selv og kaffegæsterne.

Nøddelagkage med nougatcreme

Nødder, sukker, fløde og æg. Enkle ingredienser, som tilsammen giver en meget fantastisk kage. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Lagkagen består af nøddebunde lagt sammen med nougatcreme. Opskrifterne på begge dele er helt enkle og lige til at gå til. Cremen, som jeg har fået opskriften på fra min søde kollega Jarka, er for eksempel uden husblas, hvilket altid er et plus ved en opskrift for mig at se, og alligevel stivner cremen fint efter en nat i køleskab.

Nougatcremen ville også være rigtig god til vandbakkelser.

Nøddelagkage med nougatcreme

Du skal bruge:

Nøddebunde

200 g hasselnødder
200 g sukker
4 æggehvider

Nougatcreme

100 g blød nougat + ekstra til pynt
2 pasteuriserede æggeblommer
4 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Klip bagepapir ud i cirkler, så det passer til bunden af dine lagkagebunde eller din springform. Smør kanterne med smør.

Blend nødderne med 100 g sukker. Jeg bruger nøddehakkeren, som hører til min stavblender, og tager det i et par omgange. Nødderne skal være meget fint hakket til sidst.

Pisk æggehviderne næsten helt stive. Tilsæt så de sidste 100 g sukker lidt efter lidt, mens du pisker videre, og massen får et perlemorsagtigt skær.

Vend nøddeblandingen i marengsmassen. Fordel dejen i to lagkageforme og bag dem ved 160 grader i cirka 30 minutter (jeg brugte varmluft). Bundene skal være gyldne. Lad dem køle af på en rist, før du tager dem ud af formen.

Nøddebunde

Nøddebundene køler af. Foto: Solvej D. Rasmussen.

For at lave cremen rører du den bløde nougat godt sammen med æggeblommerne. Pisk fløden og rør den derefter sammen med nougat-blandingen. Fløden bliver kun lidt mere lysebrun, men den smager kraftigt af nougat :)

Strø lidt sukker på dit lagkagefad og læg en af bundene på. Du kan eventuelt dryppe den med cognac, baileys eller en anden kagevenlig spiritus. Brug cirka to tredjedele af cremen til at samle kagen med. Den sidste tredjedel fordeler du uden på kagen. Drys kagen med hakkede nødder og revet nougat (du kan lægge nougaten i fryseren i 15 minutter, før du river).

Stil kagen i køleskabet og spis den dagen efter, så virker den mest samlet og lækker.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

1 Response to Nøddelagkage med nougatcreme

  1. Pingback: Emils fødselsdag 2017 - Familien Front

Der er lukket for kommentarer.