Mandel- og solsikkeboller uden hvede

Grovboller uden hvedemel

Grovbollerne er både hvedefri og glutenfri. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Så blev det første søndag i advent. Vi har tilbragt den ligesom alle andre familier med den blanding af travlhed og hygge, som kommer til at præge hele december: Vi har ventet i kø for at betale julegaver, stået på skøjter, bikset en adventskrans sammen i sidste øjeblik og hængt hjerter i vinduerne. Vi har givet børnene adventsgaver og allerede været tilbage i butikken og klage over den af dem, som ikke kunne installeres på computeren. December er en sær måned.

En eller anden adventssøndag eller julemorgen vil jeg stå op og bage de her boller i fred og ro. De er nemlig hurtige at bage og bedst friskbagte og smager godt med en lige så frisklavet kop kaffe til. Og så vil julefreden sænke sig et øjeblik.

Bollerne er meget lækre og bliver til grovboller, fordi de er lavet af finthakkede mandler og solsikkekerner. De skal som sagt helst spises samme dag, ellers bliver de lidt tørre, men jeg tror, de kan fryses. Opskriften er både hvedefri og glutenfri, men den er ikke lowcarb ( – ikke længere – jeg har ødelagt den ved at putte majsmel i).

Grovboller uden hvedemel

Finthakkede mandler og solsikkekerner gør bollerne til grovboller. Du kan blande frø og kerner i ligesom du har lyst til. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Mandel- og solsikkeboller uden hvede

Du skal bruge:
100 g mandler
100 g solsikkekerner
100 g majsmel
4 spsk loppefrøskaller
30 g kokosfibre
sukker efter smag
4 tsk bagepulver
2 tsk salt

6 æg
2 dl skyr
40 g smeltet smør

Fremgangsmåde:
Hak mandler og solsikkekerner meget fint. Jeg bruger nøddehakkeren til min blender.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Rør æg, skyr og smør rigtigt godt sammen, indtil det er flydende og ensartet.

Hæld de tørre ingredienser i æggeblandingen og rør det hele godt sammen. Form bollerne direkte på bagepladen med to skeer og  bag dem ved 175 grader i cirka 20 minutter.

Grovboller uden hvedemel

Boller af mandler og solsikkekerner. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Brød uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Mandel- og solsikkeboller uden hvede

Der er lukket for kommentarer.