Fastelavnsboller uden hvede

Fastelavnsboller uden hvedemel

Vandbakkelser som fastelavnsboller. Foto: Solvej D. Rasmussen.

På søndag går det løs med katte og tønder og superman-dragter. De her vandbakkelser har også klædt sig ud – som fastelavnsboller! Det er der ikke mange timer ved symaskinen i. Man skal bare drysse sig over med flormelis, hvis man altså er en vandbakkelse.

Hvedefri fastelavnsboller

To fastelavnsboller uden hvede. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Viggo og jeg tyvstartede og spiste fastelavnsboller i søndags. Drengene kan ikke lide flødeskum (jeg bliver i tvivl, om jeg nogensinde har skrevet om noget, de KAN lide på den her blog?), så de spiser en hel vandbakkelse med glasur på.

Jeg har overhovedet intet imod flødeskum, og det har Viggo heller ikke. Så vi skal nok have fastelavnsboller igen her i weekenden.

Fastelavnsboller uden hvede

Jeg ved ikke, om der er nogen, der tror, at det er svært at bage vandbakkelser? Det er det slet ikke. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Fastelavnsboller uden hvede

Du skal bruge:
3 dl vand
150 g smør
150 g rismel
½ tsk sukker
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
3-4 æg (jeg brugte 4 i størrelse s/m)

Piskefløde
Solbærsyltetøj
Flormelis

Fremgangsmåde:
Kog smør og vand sammen i en mellemstørrelse gryde. Tag gryden af varmen og rør mel, sukker, bagepulver og salt i med et piskeris. Pisk til!

Når massen slipper gryden, røres æggene i et ad gangen. Det kræver fortsat både piskning og viljestyrke.

Sæt store skefulde af dejen på en plade med bagepapir. Glat toppene ud med skeen, så du får nogenlunde runde fastelavnsboller. Bag vandbakkelserne i 25-30 minutter (afhængigt af størrelsen) ved 190 grader varmluft.

Åbn ikke ovnlågen på noget tidspunkt! Når de er færdigbagte, slukker du ovnen – uden at åbne den – og lader vandbakkelserne køle af inde i ovnen. Formålet med det er, at bagværket ikke falder sammen. De smager godt, selvom de falder sammen, men lige i dag, hvor det skal være fastelavnsboller, vil vi ekstra gerne undgå det.

Nybagte fastelavnsboller

Nybagte vandbakkelser, som holdt faconen. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Pisk fløden til skum. Bland evt. lidt flormelis i. Skær de afkølede vandbakkelser over og læg en klat flødeskum i. Læg en skefuld solbærsyltetøj ovenpå flødeskummet og rør lidt rundt, så du får marmor-effekt. Luk fastelavnsbollen og drys med flormelis i en lille si.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.