Lammefrikadeller til påske

Lammefrikadeller

Lammefrikadeller. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Der er noget, jeg ikke forstår ved påske, og det er påskepynt. Det er meget gult og meget grønt – og meget ofte ikke særlig pænt. Og mens julepynt bliver mere og mere trendy, så står påskepynt ligesom i stampe, gør det ikke? Da jeg var barn, havde vi sådan nogle kyllinger af gule piberensere. Deres små sorte øjne sad altid skævt, så de var enten skeløjede eller vindøjede eller det, som det hedder, når det ene øje vender op og det andet ned. Og i går, da jeg gik forbi påskepynts-hylden henne i supermarkedet: Gule piberenser-kyllinger med øjne kørende rundt i hele hovedet. Nul udvikling.

Så der kommer ikke så meget påskepynt op herhjemme. Men så kan man jo markere højtiden på en anden måde, og hvad er mere oplagt end at sætte lammekød på bordet?

Lammefrikadeller er hurtige at røre sammen, og det hakkede lammekød giver meget saftige frikadeller (hvor hakket kylling har det med at blive bastant). Du kan blande hvad som helst i frikadellerne – hvidløg, chilisovs, oliven, revet squash, ja, hvadsomhelst – i dag har jeg lavet dem med tomatpuré og persille.

Lammefrikadellerne smager godt og kan sagtens bruges som nem aftensmad, også resten af året :)

Lammefrikadeller

Jeg syntes, det kunne være hyggeligt at lave frikadellerne i helt runde kugler, så det gjorde jeg. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Lammefrikadeller

Du skal bruge:
800 g hakket lammekød
140 g tomatpuré (en mellemstor dåse)
En stor håndfuld persille, hakket
Salt og peber
Græskarkerner

Fremgangsmåde:
Rør kød, tomatpuré og persille sammen. Jeg bruger en gaffel for at få det hele godt blandet. Tilsæt salt og peber efter smag.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rul farsen til kugler på størrelse med bordtennisbolde, måske lidt mindre. Jeg fik 25 frikadeller af denne portion. Læg dem på bagepapir i en bradepande. Drys græskarkerne over og steg dem i ovnen i cirka 10 minutter.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Fyld-selv-ud-opskrifter, Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

1 Response to Lammefrikadeller til påske

Der er lukket for kommentarer.