Pizzatomater

Tomater bagt med revet ost

Pizza-inspireret grøntsagstilbehør til børnene. Foto: Solvej D. Rasmussen

Det er sådan set tomatskiver bagt med et drys af revet ost.

Laurits kom hjem fra spejderlejr med dårlig mave. Han vidste godt selv, hvad problemet var: Sukker. Han havde drukket the med sukker flere gange om dagen. Den sidste dag havde ham og kammeraten sagt ‘nu skal det være’, og så havde de delt sukkerskålens indhold, lige over, i deres to kopper. Det havde smagt rigtigt godt. Han havde også været på hike. Jeg ved ikke, hvor langt de gik, men de kom i hvert fald forbi en bager. Og så var der tutten. Jeg kendte ikke ordet ‘tut’, før mine børn begyndte at gå til spejder, men det er altså en interimistisk slikbod, som er åben for eksempel en time om dagen. Det kan være et bord med et par chokoladebarer og vingummiposer hentet hos den lokale købmand. Laurits havde 200 kr. med i lommepenge, svarende til cirka 20 chokoladebarer, svarende til lige knap tre om dagen.

Resultatet var, at han havde det dårligt og var topmotiveret for at spise sundt (og sukkerfrit). Det motiverede så mig til at finde på nye grøntsagsretter til børnene. En af dem var de her pizzatomater, inspireret af pizza, som ungerne jo godt kan lide, deraf navnet. Det var nu Ejnar, der var mest vild med dem.

Jeg har lavet dem et par gange, nogle gange kombineret med hakket, rød peberfrugt under tomaterne.

Det er meget dejligt grøntsagstilbehør og nemt at lave på en hverdagsaften.

Pizzatomater

Du skal bruge:
Tomater
Ost
Lidt olie
Peber

Fremgangsmåde:
Fordel lidt olie i bunden af et ildfast fad og tænd ovnen på 200 grader.

Skyl tomaterne, tør dem i køkkenrulle og skær dem i skiver. De skal tørres, fordi de skal bage i ovnen, ikke koge.

Læg skiverne i fadet. Drys med friskkværnet peber. Salt er ikke nødvendigt på grund af osten.

Sæt tomaterne i ovnen i cirka 10 minutter. Imens river du osten. Når tomaterne ser gode ud, fordeler du den revne ost over og bager videre, indtil osten ser grillet og pizza-agtig ud. Det tager også cirka 10 minutter, afhængigt af osten.

Bagte tomater

Tomater på vej i ovnen. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Salat. Bogmærk permalinket.