Orangeridessert

nektarin_vindrue

Hvis man kan spise jordbær med fløde, så kan man vel også spise nektariner og vindruer med fløde. Så det gjorde Viggo og jeg i går til en søndageftermiddagsforfriskning.

Nektarin_vindrue_dessertNektarinerne fra vores dværgnektarintræ er større, rødere og sødere i år end de var sidste år. Kødet er lysegult og meget saftigt, og skrællen har en lidt bitter smag, som var værre sidste år. Jeg aner ikke, hvorfor de er bedre i år end sidste år, men måske er det noget med vand. Hvis du vil dyrke dine egne nektariner, så husk at bestøve dem med en lille pensel fra blomst til blomst. Det lyder overnørdet og besværligt, og det er det overhovedet ikke.

Nektarin_vindrue_floedeVinplanten sætter masser af vindruer og lange skud, som snart når orangeriet rundt og danner et tag af vinblade. Druerne er mørkeblå og meget søde. Og så har de kerner, og det er ikke nogen fordel. Så hvis du skal til at dyrke vindruer, så vælg en af de nye kernefri sorter – bare et venligt tip fra en, der ikke kan lide at tygge i vindruekerner og bruger lang tid på skære dem ud.

Der er faktisk ikke nogen opskrift med her. Du skærer bare de søde frugter, du selv har dyrket, ud i pæne stykker og serverer dem med fløde. Eller creme fraiche eller vaniljeyoghurt, hvis det er det, du har i køleskabet. Det er en meget nem, meget luksuriøs dessert, som kun hjemmedyrket mad kan være det :)

nektarin_vindrue_orangeri

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Orangeridessert

Der er lukket for kommentarer.