Jordnøddekager med tranebær

Peanutbuttercookies

Kager med smag af jordnødder og tranebær. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Tusind tak til amerikanerne for de her kager. De er bagt med crunchy peanutbutter og smager af jordnødder og tranebær på en dejligt anderledes, sød måde.

I den amerikanske opskrift er der chocolate chips i, men jeg havde mere lyst til røde, efterårsagtige bær. Hvilket faktisk fik Viggo til at skrige, da han smagte dem: Har du puttet rosiner i??? Fordi han ved, at jeg haaaaader rosiner i bagværk. Så han var i chok, indtil jeg beroligede ham med, at det var tranebær. Og jeg kommer da heller aldrig til at bage de her kager med rosiner, men prøv det endelig, hvis du godt kan lide rosiner :)

Kagerne smagte supergodt med tranebær. De vil være gode til både brunch og kagebord.

Kagerne er hvedefri og glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn.

Kager med jordnøddesmør

Tranebær, ikke rosin. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Peanutbuttercookies med tørrede tranebær

Du skal bruge (cirka 24 kager):
2,5 dl jordnøddesmør/peanutbutter (jeg brugte en økologisk med crunch fra firmaet Machandel)
2 store æg
Knap 2 dl brun farin (mængden er 2/3 cup, så hvis du har cups på dit målebæger kan du gå efter det)
1 tsk vaniljesukker

2 dl grovvalsede havregryn (evt. glutenfri)
1 tsk bagepulver

Tørrede tranebær (en håndfuld eller efter smag)

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader ikke-varmluft.

Bland havregryn og bagepulver i en skål eller en dyb tallerken.

Rør de øvrige ingredienser sammen med en håndmixer. Dejen blev meget tyk og svær at røre i med den peanutbutter, jeg brugte, men jeg kæmpede, og jeg vandt! Jeg tror, det afhænger af jordnøddesmørret.

Put tranebær og havregrynsblanding i og tag hænderne til hjælp, hvis du ikke kan blande dejen godt sammen med en ske.

Peanutbuttercookies

Jeg regnede med, at kuglerne flød ud, men i stedet fik jeg søde, små kuglekager. Alligevel vil jeg være spændt på, hvad de gør, næste gang jeg bager dem. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Rul kugler af dejen (mirabellestørrelse) og sæt dem på en plade med bagepapir. Jeg stillede mine langt fra hinanden i forventning om, at de ville flyde meget ud. Men de flød ikke ud, og igen tror jeg, det afhænger af jordnøddesmørret. Så næste gang jeg bager dem, vil jeg igen stille dem langt fra hinanden, og være forberedt på, at de måske flyder ud.

Bag kagerne i 9-12 minutter. Tag pladen ud og lad kagerne stå i et par minutter på pladen. Træk derefter papir og kager over på en bagerist og lad dem køle helt af, før du sætter dem på bordet.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Jordnøddekager med tranebær

 1. Stinna skriver:

  Uha, de ser lækre ud! Tror du, at havregryn kan erstattes af noget andet (som jeg allerede har herhjemme, jeg har meget lyst til småkager :D)?

  • Solvej skriver:

   Hvor fantastisk at have så meget lyst til småkager!
   Hvis du har andre flager – boghvede- eller rugflager, så tror jeg, du kan bruge dem. Men hvis du ikke har havregryn, har du nok heller ikke andre flager :(
   Det var første gang, jeg bagte dem i dag, så jeg har ikke så mange erfaringer. Men jeg har faktisk bagt nogle, der lignede meget, som var helt uden havregryn, nemlig peanutbuttercookies uden hvede. De kan måske bruges?
   Jeg håber, du får held med det.
   Mange hilsner fra Solvej

 2. Stinna skriver:

  Det er simpelthen lige kommet, da jeg så de her lækre nogen! Så var det, som om småkager var det helt rigtige at komme i munden ;)

  Nej, jeg er sådan en ingen gluten-person, så det er lidt op ad bakke nogen gange. De andre kager ser også rigtig gode ud, det kan være, jeg skal prøve dem, indtil jeg får skaffet mig nogle havregryn!

  Tusind tak for både opskrift og svar :) Hav en dejlig aften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code