Opskrift: Linsewraps med grønt og sprøde kikærter
Prøv familien Kochs bud på en grønnere livret fra DRs program Danmarks Nye Livret.
                                        
                
 
              
            
            
                          
               Foto:
            DR
      
            
                          
              · 
            30. September 2025
      
                      
        
  Opskrift
Til 4 personer.
Sprøde kikærter
- 2 dåser kikærter
 - 4 spsk. olivenolie
 - 1 tsk. salt
 
Guacamole
- 270 g avocado
 - 350 g græsk yoghurt 10%
 - 2 fed hvidløg
 - Salt og peber
 
Grønt
- 1 spidskål fintsnittet
 - 3 tomater
 - 1 dåse majs
 - 2 forårsløg
 - 10 sukkerærter
 - Evt. frisk basilikum, koriander og persille
 
Wraps
- 1 dl røde splitlinser (tørrede)
 - 1 dl kogende vand
 - 50 g spinat
 - 2 æg
 - 130 g hytteost
 - 1 dl glutenfri havregryn
 - ½ tsk. salt og lidt peber
 - 3 spsk. olivenolie
 
Sådan gør du
Sprøde kikærter
- Skyld kikærterne i en si.
 - Bland dem med olie og salt i en skål.
 - Kom dem på en bageplade bag dem i ovnen i ca. 40 min. 240 grader (varmluft).
 
Guacamole
- Flæk avokadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud med en ske.
 - Hak hvidløgene groft.
 - Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det sammen til den får en cremet og ensartet konsistens.
 - Smag til med salt og peber.
TIP: Du kan også smage til med lidt lime- eller citronsaft. 
Grønt
- Steg majs på en pande i lidt olie, så de får farve.
 - Snit alle grøntsagerne fint.
 - Evt. friske krydderurter – basilikum, koriander eller persille.
 
Wraps
- Skyl de røde linser i en si.
 - Kom linser og kogt vand i en foodprocessor og lad det stå i 5 min.
 - Tilsæt de resterende ingredienser og kør det hele sammen i en foodprocessor til en ensartet masse.
 - Varm en medium pande med olie.
 - Steg linsedejen som en pandekage.
 
Anretning
Fyld en linsewrap med grøntsager, guacamole og sprøde kikærter og servér.
Opskriften er udviklet af familien Koch
 
Støttet af