Opskrift: Nudelsalat med kyllingedeller
Få opskriften fra DRs madprogram Danmarks Nye Livret.
                                        
                
 
              
            
            
                          
               Foto:
            DR
      
            
                          
              · 
            1. Oktober 2025
      
                      
        
  Familien Koch har udviklet denne opskrift, som du også kan prøve derhjemme.
Opskrift
Til 4 personer
Kyllingedeller
- 350 gram hakket kyllingekød
 - 1 fed hvidløg
 - 1 lille rødløg
 - 1 æg
 - ½ dl hvedemel
 - ½ tsk. peber
 - 1 tsk. salt
 - En dusk persille
 - En lille håndfuld basilikum
 - Olivenolie og/eller smør til stegning
 
Sauce
- 10 spsk. sursød sauce
 - 2 spsk. fiskesauce
 - 2 spsk. soya
 - 2 spsk. olivenolie
 - Saft fra en hel citron
 
Topping
- Saltede cashewnødder
 - Frisk koriander
 
Nudelsalat
- 200 g risnudler (tørvægt)
 - 150 g bønnespirer
 - 20 g forårsløg
 - 60 g sukkerærter
 - 170 g spidskål
 - 110 g gulerødder
 - 1 rød peber
 - Evt. frisk rød chili
 
Sådan gør du
Kyllingedeller
- Kør hvidløg, rødløg, basilikum og persille i en minihakker eller foodprocessor.
 - Tilsæt det hakkede kyllingekød sammen med æg, hvedemel, salt og peber og rør farsen godt sammen. TIP: Lad farsen hvile i køleskabet i 30 min. mens du tilbereder risnudler og grønt.
 - Form store frikadeller og steg dem på en pande i smør og olie.
 
Sauce
- Kom alle ingredienser til saucen i en skål og bland godt sammen.
 
Nudelsalat
- Kog risnudlerne efter anvisning på pakken.
 - Skyl med koldt vand efter kogning.
 - Skræl gulerødder. Skyl sukkerærter og bønnespirer. Pil evt. de yderste blade af spidskålen. Skær gulerødder, spidskål og sukkerærter fint, evt. i strimler. Forårsløg snittes også fint.
 - Kom nudler, grøntsager og saucen i en stor skål og vend det hele sammen.
 
Anretning
Skær frikadellerne ud i skiver. Kom nudelsalat i en tallerken og læg frikadelleskiver ovenpå og pynt med saltede cashewnødder og krydderurter. Evt. frisk, fintsnittet chili.
Opskriften er udviklet af familien Koch
Støttet af