Gå til hovedindhold

Opskrift: Nudelsalat med kyllingedeller

Få opskriften fra DRs madprogram Danmarks Nye Livret.

Foto: DR · 1. Oktober 2025
tallerken med nuddelsalat

Familien Koch har udviklet denne opskrift, som du også kan prøve derhjemme. 

Opskrift

Til 4 personer

Kyllingedeller

  • 350 gram hakket kyllingekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 æg
  • ½ dl hvedemel
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. salt
  • En dusk persille
  • En lille håndfuld basilikum
  • Olivenolie og/eller smør til stegning

Sauce

  • 10 spsk. sursød sauce
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soya
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saft fra en hel citron

Topping

  • Saltede cashewnødder
  • Frisk koriander

Nudelsalat

  • 200 g risnudler (tørvægt)
  • 150 g bønnespirer
  • 20 g forårsløg
  • 60 g sukkerærter
  • 170 g spidskål
  • 110 g gulerødder
  • 1 rød peber
  • Evt. frisk rød chili

Sådan gør du

Kyllingedeller

  1. Kør hvidløg, rødløg, basilikum og persille i en minihakker eller foodprocessor.
  2. Tilsæt det hakkede kyllingekød sammen med æg, hvedemel, salt og peber og rør farsen godt sammen. TIP: Lad farsen hvile i køleskabet i 30 min. mens du tilbereder risnudler og grønt.
  3. Form store frikadeller og steg dem på en pande i smør og olie.

Sauce

  1. Kom alle ingredienser til saucen i en skål og bland godt sammen.

Nudelsalat

  1. Kog risnudlerne efter anvisning på pakken.
  2. Skyl med koldt vand efter kogning.
  3. Skræl gulerødder. Skyl sukkerærter og bønnespirer. Pil evt. de yderste blade af spidskålen. Skær gulerødder, spidskål og sukkerærter fint, evt. i strimler. Forårsløg snittes også fint.
  4. Kom nudler, grøntsager og saucen i en stor skål og vend det hele sammen.

Anretning

Skær frikadellerne ud i skiver. Kom nudelsalat i en tallerken og læg frikadelleskiver ovenpå og pynt med saltede cashewnødder og krydderurter. Evt. frisk, fintsnittet chili.

Opskriften er udviklet af familien Koch

Støttet af