Opskrift: Tofuboller i tomatsauce med bagte kartofler
Prøv opskriften fra familien Mindelund. Måske kan det blive familiens nye favorit?
                                        
                
 
              
            
            
                          
               Foto:
            DR
      
            
                          
              · 
            17. September 2025
      
                      
        
  Her er opskriften fra familien Mindelund.
Opskrift
Til 4 personer
Kartofler
- 800 g kartofler
 - Paprika
 - Spidskommen
 - Kardemomme
 - Olivenolie
 - Salt og peber
 
Krydret tomatsauce
- 2 løg
 - 3 fed hvidløg
 - 100 g svampe
 - ½ aubergine
 - ½ squash
 - 1 rød peberfrugt
 - 2 spsk. paprika
 - 1 spsk. sød paprika
 - 1 tsk. røget paprika
 - ½ tsk. cayennepeber
 - 140 g tomatpure
 - 1 dåse hakkede tomater
 - 200 ml ris cuisine (alternativ til madlavningsfløde)
 - 1 grøntsagsbouillonterning
 - Salt og peber
 - Olivenolie til stegning
 
Tofuboller
- 200 g tofu
 - 4 fed hvidløg
 - 1 håndfuld persille
 - 1 dl havregryn
 - 1 dl rasp/pankorasp
 - 2 tsk. sød paprika
 - 1 tsk. umami-krydderiblanding
 - 2 tsk. allroundkrydderi
 - 1 håndfuld basilikum
 - Saft fra 1 citron
 - 1 tsk. natron
 - 100 g svampe
 - 2 spsk. honning
 - Salt og peber
 - Olivenolie til stegning
 
Tasty-sauce
- Syltede agurker
 - 1,5 dl mayonnaise
 - 1 spsk. ketchup
 - 1 tsk. sennep
 - 1 tsk. hvidvinseddike
 - ½ tsk. løgpulver
 - ½ tsk. paprika
 - Salt og peber
 
Gnavegrønt
- Agurk, skåret i stænger
 - Gulerødder, skrællede og skåret i stænger
 - Rød peber, skåret i stænger
 
Sådan gør du
Kartofler
- Kartoflerne halveres og lægges med skrællen oppe på en bageplade, hvorefter den pensles og saltes. Bages i ca. 30 minutter på 190 grader.
 
Krydret tomatsauce
- Skær løg i små tern og hak hvidløg fint.
 - Resten af grøntsagerne skæres i mindre tern.
 - Løg og hvidløg steges i olivenolie. De andre grøntsager tilsættes og steges med, til de er møre sammen med krydderierne.
 - Tilsæt tomatpuré, de flåede tomater og paprika. Tilsæt ris cuisine og til sidst bouillonterning og lad saucen simre i min. 8 minutter.
 - Tilsæt evt. to fed friskrevet hvidløg ved omrøring inden servering.
 
Tofuboller
- Hak svampene og hvidløget groft.
 - Kør alle ingredienser på en foodprocessor, til den får en god farslignede konsistens.
 - Kom havregryn og rasp i, indtil konsistensen er lidt som modellervoks. Form dem som små boller og pensl dem med olie, kom evt. lidt krydderier i olien.
 - Bages i ovnen i 10-15 minutter på 190 grader.
 - Lav evt. en prøvedelle.
 
Tasty-sauce
- Hak de syltede agurker fint.
 - Bland alle ingredienser sammen i en skål og smag til med salt og peber.
 
Velbekomme!
Opskriften er udviklet af familien Mindelund
Støttet af