Opskrifter a-å

Fisk og skaldyr

Grønne retter

Frikadeller

Kylling og kalkun

Oksekød/svinekød/lammekød

Salater

 

Brød og boller

Kager

Småretter

Drikke

 

10 Responses to Opskrifter a-å

 1. kighernu skriver:

  hej du seje Quinde

  tak fordi du kæmper og deler dine sejre med os andre.

  har et spm. vedr. rismel – kan man selv lave det og hvis ja, af hvilke typer ris? har prøvet lidt forskelligt uden det rigtige resultat.

  synes det er en svær verden uden mælkeprodukter og hvede.

  keep on going – you inspire!

  • Solvej skriver:

   Hejsa!
   Tak, fordi du synes, jeg er sej! Det synes mine drenge på 11 og 13 overhovedet ikke :)))

   Jeg har ikke prøvet at lave mit eget rismel – det har jeg simpelthen ikke haft fantasi til! Men det er selvfølgelig temmelig dyrt, så hvorfor ikke. Jeg googlede det, og fandt nogle engelsksprogede links, blandt andet dette på wikihow, men dybest set smider de alle sammen – alle dem jeg tjekkede i hvert fald – bare risene i en blender og kværner det. Både basmati ris, brune ris og jasmin ris så jeg nævnt. Men måske har du allerede selv prøvet? Så kan jeg desværre nok ikke give nogen gode råd.

   Jeg ved ikke, om det her svar var til ret meget hjælp, men jeg håber, det lykkes for dig.

   Mange hilsner fra Solvej

 2. Lone Larsen skriver:

  Hej med jer alle sammen.
  Hvordan klarer i julen med alt det der er der? Jeg ville høre om ikke du har nogle ideer til opskrifter til juleting. Jeg har det ikke godt med mælk og hvedemel. Jeg bruger laktosefri mælkeprodukter, hvilket er let nok, men hveden er godt nok et problem med mange ting. Jeg er nok ikke så god med hensyn til min fantasi. Jeg har mange depressioner og har derfor brug for at tingene er sat meget skematisk op. Håber du/I kan give mig nogle ideer. Knus Lone

  • Solvej skriver:

   Hej Lone,
   Ja, det laktosefri har jeg jo ikke forstand på, så jeg måtte lige researche lidt, inden jeg kunne svare dig!
   Når du skriver juleting, går jeg ud fra, det er julebag, vi snakker om. Jeg har et par opskrifter, som der hverken er smør eller hvede i. Prøv at tjekke de her mandelkager, måske har du lyst til at prøve dem.
   Og så er der pebernødderne – da jeg bagte dem, brugte jeg faktisk en opskrift på en laktosefri blog, så for at komme til den laktosefri udgave, kan du klikke her.
   Og så fandt jeg også makronerne her – de er også gode uden flødeskum :)
   Og hvordan klarer jeg julen – ja, det bliver ikke til mange æbleskiver og brunkager! Men jeg savner det faktisk ikke. Der står tit chokolade eller mandariner eller nødder på julebordene, som jeg godt kan spise. For slet ikke at tale om anden og rødkålen, som er mine absolutte julefavoritter!
   Mange hilsner
   Solvej

 3. Maibritt Vingborg skriver:

  Hejsa
  Jeg skal lave hvedefri tarteletten.
  Har du en opskrift på dem?
  Mvh
  Maibritt

  • Solvej skriver:

   Hej Maibritt!
   Desværre nej, jeg har ikke en opskrift på hvedefri tarteletter. Det er en af dem, jeg endnu ikke har kastet mig over.

   Beklager, at jeg svarer så sent, din kommentar må have forputtet sig i juletravlheden.

   Mange hilsner
   Solvej

 4. mikkel skriver:

  Hej

  Har du en opskrift på Beef Wellington, vil prøve at lave det til en herre aften, men er har problemer med, hvad jeg skal lave af tilbehør, har nemlig aldrig lavet det før, og da det skal være udfordring for hverten hver gang, (mig denne gang). så måske du har en forslag, til sovs, tilbehør m.m tænker 1-2 kg. oksemørbrad da vi bliver 6 personer, og skal der være nået grønt der til?

  • Solvej skriver:

   Hej Mikkel,
   Hvor fedt, at du skal lave en mad-udfordring til herre-vennerne! Jeg har ikke en opskrift, men jeg søgte lidt på nettet og syntes, den her så ud til at være det, du leder efter. Der er både sovs og grøntsager til, og ja, der skal noget grønt til! http://www.hjemmet.dk/Mad/Beef-Wellington-med-madeirasovs-og-gront/opskrift-792
   Jeg håber, du kan bruge den – eller at du finder en anden, som du kan lide, og så håber jeg, at det lykkes for dig at lave en rigtig god Beef Wellington.
   Mange hilsner fra Solvej

 5. Tina skriver:

  Hej
  Tusind tak for nogle dejlige opskrifter. Jeg har prøvet dine havregrynskager og hele familien er vilde med dem.
  Jeg er dog lidt i tvivl om, når du skriver smør i dine opskrifter, er det så almindeligt smør du bruger eller kan man bruge Becel i stedet for?
  Mvh. Tina

  • Solvej skriver:

   Hej Tina!
   Tak, dejligt at høre!
   Når jeg skriver smør, er det almindeligt smør. Jeg har ikke prøvet med Becel eller lignende, så det kan jeg ikke kloge mig på, men du kan jo gøre forsøget! Håber, det lykkes.
   Hilsen Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code