DR sætter fokus på madkultur
Hvad kendetegner madkulturen på tværs af familier og generationer, og hvordan ønsker vi, at den skal se ud i fremtiden? Det sætter DR på tværs af alle platforme fokus på i den kommende tid.

Foto: DR
Med temaet ‘Hvad skal vi ha’?’ sætter DR fra september 2025 fokus på dansk madkultur. Det sker blandt meget andet med tv-programmet ’Danmarks nye livret’, hvor fem madglade familier går i køkkenet og konkurrerer om at finde en ny, lækker favorit til de danske middagsborde, som også er nem at lave i en travl hverdag.
Her kan du læse lidt om, hvad der kommer til at ske
Danmarks nye livret
’Danmarks nye livret’ er titlen på det første program i madtemaet. Det er et underholdende familiemadlavningsprogram i seks afsnit, hvor vært, Anders Breinholt, og kok, Julia Prokopenko, i hvert afsnit inviterer en familie i køkkenet, som deles i to hold, der dyster mod hinanden for at finde danskernes nye favorit til middagsbordet.
Retterne er gode hverdagsretter, der både er lette at lave sammen, smager godt, er til at betale og har fokus på sundhed og bæredygtighed. Vinderen kåres af et smagspanel af udvalgte danskere, som løbende rangerer retterne for at finde den endelige vinder i finaleafsnittet, hvor smagspanelet selv skal prøve kræfter med madlavningen.
Masser af indhold på tværs af DR
Ud over ’Danmarks nye livret’ har DR på tværs af alle platforme en masse andet indhold på vej om mad og madkultur den kommende tid.
I september har DRTV og DR2 premiere på ’På sporet af det uforglemmelige måltid’, hvor madanmelderen Lærke Kløvedal sammen med en kendt gæst forsøger at gøre det umulige - at genskabe et madminde, som har haft en afgørende betydning for gæsten.
I ‘MGP Madklubben’ inviterer venner hinanden til middag.
I ‘Madmix’ går børn i køkkenet og laver mad på egen hånd.
I ’Du kender typen’ har Anne Glad en gæst i studiet til en snak om mad- og forbrugsvaner, mens ‘Sangbogen med Muff og Hammer’ synger sange om mad.
‘Aftenshowet’ har løbende mad på programmet og sender den 8. oktober live fra fællesspisning i landsbyen Bisserup i Slagelse Kommune, mens Alberte Clement i ’Det’ en klassiker’ taler om maden i litteraturen med blandt andre kokkene Claus Meyer og Nikolaj Kirk.
På dr.dk vil der løbende være nyheder og historier om mad samt mulighed for at hente alle opskrifterne fra programmerne.
Ansvarlig partner

Støttet af

